Oldenburg Advokatfirma

Advokat til Retssag

Hvis du søger en advokat til retssager, så er du kommet til det rette sted. Hos Oldenburg Advokatfirma er vi nemlig specialister i at føre retssager. Vi har erfaring fra retssalene over hele landet og ved derfor hvad der skal til, for at vinde netop din sag.

Kontakt os i dag for at få en gratis vurdering af din sag.

Advokat Frederik Oldenburg

Advokat (L) Frederik Jørgen Oldenburg

Værd at vide om retssager

Hvor længe varer en retssag?

Det vil naturligvis i høj grad afhænge af den konkrete sag og omfanget heraf. Men man skal i hvert fald regne med, at det vil tage ca. 6 til 18 måneder at gennemføre en fuld civil retssag. Mange af de sager der anlægges ved domstolene afsluttes dog undervejs.

Mens inkassosager på den ene side kan gennemføres på kortere tid (nogle gange på få måneder) kan komplicerede entreprisesager, hvor der også skal gennemføres syn og skøn, vare endnu længere.

Hvad koster en retssag?

Prisen for en retssag vil naturligvis afhænge af sagens omfang og kompleksitet. På domstolenes hjemmeside kan man få et overblik over, hvilke omkostninger der kan tilkendes i forbindelse med gennemførslen af en retssag. Man kan dog ikke nødvendigvis regne med, at advokatens salær stemmer overens med de tilkendte omkostninger.

Man må forvente, at en civil retssag i hvert fald kan komme til at mellem koste 15.000 kr. til 50.000 kr. at gennemføre. Sager med en meget høj økonomisk værdi, kan komme endnu højere op. Hos Oldenburg Advokatfirma tilbyder vi en fast pris, så du på forhånd ved, hvad det kommer til at koste dig.

Hvem betaler, hvis jeg vinder?

Udgangspunktet i dansk ret er, at den vindende part skal have dækket sine nødvendige udgifter til at føre en civil retssag. Det betyder, at man i hvert fald kan få dækket sine udlæg i forbindelse med retssagen, herunder retsafgiften og eventuelle udgifter til syn og skøn.

Som vindende part vil man også få tilkendt et beløb til dækning af udgifterne til advokatbistand, Man kan læse mere på domstolenes hjemmeside om, hvor meget man kan blive tilkendt. Man skal dog ikke nødvendigvis forvente, at det tilkendte beløb dækker alle omkostningerne til advokaten.

Hvem betaler, hvis jeg taber?

Hvis man taber en civil retssag, skal man betale både sine egne og modpartens sagsomkostninger. Derudover skal man også betale de udlæg, der har været i forbindelse med sagen, herunder retsafgifter og eventuelle udgifter til syn og skøn.

Hvis man har retshjælpsdækning, betaler forsikringen både udgifterne til egen og modpartens advokat. Man skal dog selv betale selvrisikoen og de omkostninger, der måtte overstige forsikringens maksimale dækningssum.

Kan jeg selv føre min sag?

Man må som udgangspunkt godt føre sin egen retssag ved de danske domstol. Dog kan retten, hvis det findes nødvendigt, pålægge en part at finde en advokat.

I simple sager vil retten ofte yde vejledning til selvmødende parter. Inden man overvejer at føre sin egen sag, bør man overveje, om man kan få hjælp enten i form af retshjælpsdækning eller fri proces. I hvert fald i de større og mere komplicerede sager.

Vil du have et gratis råd om retssager?

Fortæl os, hvad du gerne vil høre nærmere om og hvornår du har tid. Så kontakter vi dig for en vurdering af din sag. Helt uden beregning.

O

Arbejdsområder